14.02.2020

SAN - Antimikrobiyal Ürün Serisi: Yeni Teknopolimer Bileşenler

Özel teknopolimer bileşenler, ürün yüzeyindeki mikrop, bakteri ve mantarların çoğalmasını engelleyerek üremesini engeller.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Hayvan Sağlığı ve FAO tarafından desteklenen 12-18 Kasım 2019 Dünya Antibiyotik Farkındalık haftasında, antibiyotiklerin önemi ve toplum ve sağlık profesyonelleri tarafından doğru kullanımının önemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 11. Avrupa Antibiyotik Günü kutlandı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre antimikrobiyal direnç, fenomenin epidemiyolojik ve ekonomik etkisi nedeniyle bugün halk sağlığına yönelik en büyük tehditlerden birini temsil ediyor.

Özellikle Clostridium difficile, Pseudomonas aeruginosa, metisiline dirençli Staphylococcus, vankomisine dirençli Hetococci, Acinetobacter baumannii, Escherichia Coli ve Klebsiella pneumoniae gibi bakıma bağlı enfeksiyonlardan ve toplumsal enfeksiyonlarından sorumlu bazı ana bakteriler için çok yüksek direnç oranları bulunuyor.

Elesa+Ganter kısa süre önce SAN ürün serisini dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin karşı karşıya olduğu büyük önem taşıyan bir sorunun üstesinden gelmek amacıyla teknopolimer malzemeli yeni bileşenlerle genişletti.

SAN ürünleri teknopolimer RAL 7021 gri-siyah veya RAL 9016 beyaz renklerde mevcuttur. Lazerle kazınmış logo, mat yüzeyde açıkça görülür.

İnorganik bir baz üzerinde gümüş iyonu katkılı özel teknopolimer (aktif farmasötik bileşenler, antibiyotikler veya pestisitler olmadan), mikrop, bakteri ve mantar gibi sağlıksız organizmaların hücre yüzeyine nüfuz ederek DNA'larına saldırarak çoğalmasını önler.

Bu bileşenler medikal, hastane, rehabilitasyon ve engelli destek ekipmanları, ilaç endüstrisi için makineler, şehir mobilyaları ve halka açık ekipmanlar için idealdir.

Laboratuvar testleri, bakterilerin% 98,9'unun 24 saat içinde yok edildiğini göstermektedir (ISO 22196: 2001).Zamanla artan antimikrobiyal özelliklerin değişmezliği, birçok yıkama döngüsünden sonra bile, gümüş iyonlarının kontrollü mekanizmasının zaman içinde salınımı ile mümkün olmaktadır.                      

       

Geleneksel sanitasyon prosedürlerinin titizlikle uygulanmasına rağmen, özellikle enfeksiyon kapmanın daha kolay olduğu halka açık yerlerde, hastanelerde ve uzun süreli bakım tesislerinde, mikrobiyal kontaminasyonun %5-30'u yüzeylerde veya nesnelerde devam edebilir. Bu nedenle, bu tür ortamlarda bu enfeksiyonlara yakalanma olasılığını azaltmak için önleyici tedbirler almak önemlidir. Her şeyden önce, bakteri bulaşını önlemenin ana aracı olan hijyen ve sık sık el yıkama ile başlanmalıdır.

Diğer çözümler şunlar olabilir: sadece gerektiğinde antibiyotik kullanın, bakteri ile potansiyel olarak enfekte olan taşıyıcılar/ hastalar için tarama uygulaması yapın veya gerektiğinde izole edin ve hastane ortamlarında -yatak kenarları kulplar, masalar ve mikser musluklar gibi-.yüksek frekanslı temas yüzeyleri için bakterileri öldürebilen özel malzemelerin kullanımını düzenleyin.

Ürün teknik veri sayfaları, çizimleri, kodları ve boyutları ile tabloları web sitemiz elesa-ganter.com.tr'de bulabilirsiniz.

Kaynak:Elesa+Ganter Basın Bülteni

 

E-bülten için aşağıdaki bilgileri doldurmanız yeterli.

Giriş Yap

Şifremi Unuttum Kayıt Ol

Kayıt Ol

Şifremi Unuttum